ПО СВЕТА‎ > ‎

Арестуваха собственика на MegaUpload със зрелищна акция в Нова Зеландия

публикувано 23.01.2012 г., 5:05 ч. от Matey Zhostov   [ актуализирано 15.06.2012 г., 4:38 ч. от Матей Жостов ]
Затварянето на големия сайт за споделяне на файлове MegaUploadпредизвика разнородни реакции в мрежата, но органите на реда не се ограничиха само с това действие. След зрелищна акция беше арестуван и собственикът на услугата. Ким Шмиц е бил атакуван в новозеландското си имение в края на миналата седмица, предаде Digital Trends.

38-годишният шеф на затворения от американското правителствоMegaUpload бил атакуван от полицейски хеликоптери и наземни сили. Когато разбрал какво става той задействал всички електронни ключалки на имението си и отказал достъп на органите на реда. Полицията влязла със сила и тогава Шмиц се заключил в специалната паник стая, с която била оборудвана сградата. За да го измъкнат от там агентите трябвало да срежат подсилената метална врата. Собственикът на MegaUpload бил намерен заедно с пушка с рязана цев.

Повече инциденти не е имало и Ким Шмиц бил арестуван и отведен в затвора. Имението било претърсено и там полицаите намерили 18 луксозни превозни средства на стойност близо 5 милиона долара.

В глобален план полицията е конфискувала пари и активи, свързани с MegaUpload на обща стойност около 50 милиона долара.

Новозеландското имение, където е бил арестуван Шмиц е на стойност 23 милиона долара, но той не е бил негов собственик, а само наемател.

Източник:http://www.kaldata.com