ПО СВЕТА‎ > ‎

Двама „пирати” от IMAGiNE зад решетките

публикувано 11.12.2012 г., 3:59 ч. от Матей Жостов   [ актуализирано 11.12.2012 г., 4:00 ч. ]
Двама от членовете на групировката, изградилa репутацията си като най-бързата в качване на нелегални нови филми в интернет, много скоро ще се наложи да сменят местоработата сиДвама от членовете на групировката IMAGiNE, натрупала репутация на най-бърза по отношение на качване на последните холивудски прожекции в интернет пространството, бяха осъдени на затвор по-рано днес.57-годишният Уили Ламбърт от Питстън бе осъден на 30 месеца зад решетките и още 3 години домашен арест. „Пиратът” ще трябва да изплати и 449 514$ като компенсация за делата си, съобщи Нийл МакБрайд, федералният прокурор на източната част на Вирджиния.

Другият подсъдим, Шон Ловлейди, получи 23 месеца затвор, 3 години домашен арест и ще се наложи да изплати 7500$ като обезщетение. Ламбърт и Ловлейди, които по-рано бяха подведени под отговорност с други двама подсъдими, пледираха „виновни” за всички обвинения по-рано през годината.

Правителството твърди, че мерките, взети по случая, са „част от действията на Департамента по правосъдието по отношение на интелектуалната собственост (IP Task Force) да се спре кражбата на такава. Главният адвокат и създател на IP Task Force, Ерик Холдер, цели по този начин да се противопостави на набиращата все по-голяма сила и мащаби в национален и международен план кражба на интелектуална собственост.”

В обръщението си МакБрайд нарече IMAGiNE, в която участници бяха и двамата подсъдими, пиратски кръг, желаещ да се докаже като основен и пръв износител на нови филми в Интернет пространството.

Ето и какво гласи самият правителствен доклад:

„Ловлейди и Ламбърт признават, че са посещавали премиерни филми и със специални устройства тайно са записвали звуковите ефекти към филмите. След придобиването на въпросните записи, тяхното поправяне, филтриране и качването им в специализираните сървъри на IMAGiNE, Ламбърт и Ловлейди са използвали и опитвали да използват софтуер, за да синхронизират аудио файловете с незаконно придобити видео файлове, за да създадат завършен филм, който да споделят в Интернет пространството.”


http://news.idg.bg/internet/66558_dvama_pirati_ot_imagine_zad_reshetkite