ПО СВЕТА‎ > ‎

Германски съд задължи доставчиците да създават база данни на пиратите

публикувано 22.10.2012 г., 23:58 ч. от Матей Жостов
От Ст. Стефанов, 15.08.2012 - 18:42

Германския федерален съд задължи местните доставчици на интернет услуги да събират данни за потребителите, които са заподозрени или за които е установено, че разпространяват нелицензиран софтуер или друго цифрово съдържание, както и за онези, които предоставят открит достъп до такова. Съдът счел, че такива данни могат да бъдат поискани в случай на евентуални претенции между притежателите на авторски права и компаниите, предоставящи услуги за достъп до интернет.

Решението е било взето в хода дело, заведено от компанията Naidoo Records срещу Deutsche Telekom за неправомерно разпространение на песента Bitte h?r auf zu tr?umen на германския автор и изпълнител Ксавиер Найду. През 2011 г. представители на компанията открили песента в една от услугите за споделяне на файлове. Според получената информация, тя е била качена там от абонат на Deutsche Telekom.

Подчертава се, че притежателите на авторски права няма да могат да изискват предоставяне на информация за потребителите директно от доставчиците, а това ще бъде възможно само след решение на съда, доказващо вината на абоната.


Вижте повече: http://www.kaldata.com/