ПО СВЕТА‎ > ‎

Основателят на филмовия портал Kino.to бе осъден на 4 г. и половина затвор

публикувано 15.06.2012 г., 4:24 ч. от Матей Жостов   [ актуализирано 15.06.2012 г., 4:41 ч. ]
Основателят на популярен в Германия портал за филми бе осъден вчера от германски съд на четири и половина години затвор по обвинение в системно нарушаване на авторските права, предаде ДПА, цитирана от БТА.
Трийсет и девет годишният подсъдим освен Дирк Б., чието пълно име не се съобщава, е създал уебсайта Kino.to, който е предлагал безплатен достъп до 135 хиляди филма и телевизионни програми. Сайтът с домейн to (тоест държавата Тонга) е имал до 4 милиона посещения дневно, преди да бъда закрит от германските власти през миналата година.

Произнасяйки присъдата, съдията Карстен Никел заяви, че това е може би най-голямото нарушение на авторските права досега. Осъденият обаче не бе откаран веднага в затвора, като съдията каза, че той вероятно ще излежи присъдата си по схема, според която само ще спи в затвора, а денем ще работи навън.

Kino.to е бил по-популярен в Германия от Megaupload - уебсайт за споделяне на файлове, създаден от друг германец на име Ким Дотком. САЩ водят дело за неговото екстрадиране от Нова Зеландия.

07:48 | 15 юни 2012 | По света / Автор Днес.дир.бг