БЪЛГАРИЯ‎ > ‎

Антимафиоти пресякоха незаконно разпространение на филми, музика и телевизионни програми чрез интернет

публикувано 27.05.2013 г., 0:19 ч. от Матей Жостов   [ актуализирано 27.05.2013 г., 0:20 ч. ]

21.05.2013 г.

Антимафиоти от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” на ГДБОП проведоха операция за документиране и пресичане на незаконното разпространение на филми, музика и телевизионни програми без съгласието на правоносителя чрез интернет страницата http://4bg.eu .
В хода на извършената проверка по сигнал са установени собствениците и администраторите на сайта. Чрез него се предоставял достъп на неограничен брой потребители до множество телевизионни програми, музикални произведения и филми без необходимото по закон съгласие на правоносителите. По този начин били нанесени значителни щети на българската и международната телевизионна, музикална и киноиндустрия, както и на българските творци.
Поради констатираните нарушения спрямо правата върху обекти на интелектуалната собственост достъпът до сайта е преустановен след разпореждане на ГДБОП. Случаят е докладван на компетентната прокуратура.
Операцията на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към министъра на културата на Република България, за ограничаване на интелектуалното пиратство в Интернет.

http://press.mvr.bg/NEWS/news130521_04.htm