БЪЛГАРИЯ‎ > ‎

Преустановено е функционирането на сайт, незаконно предоставял достъп до телевизионни програми

публикувано 6.12.2012 г., 6:21 ч. от Матей Жостов

Установен е собственикът, иззети са две компютърни системи

Служители от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” в ГДБОП и техните колеги от Пловдив проведоха операция за предотвратяване на незаконното използване на телевизионни програми - обект на авторското и сродни на него права посредством интернет сайтаhttp://yankov.ovo.bg .
След извършена проверка по сигнал бил установен собственикът на сайта – 47-годишният П.Я. от Стамболийски. Той предоставял достъп до множество телевизионни програми без необходимото по закон съгласие на правоносителя.
В хода на разследването са претърсени два адреса в Стамболийски. Оттам спецполицаите иззели две компютърни системи, чрез които бил администриран сайтът в продължение на около една година.
Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а, ал.1, под наблюдението на районната прокуратура.
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към министъра на културата за ограничаване на интелектуалното пиратство.

http://press.mvr.bg/NEWS/news121204_03.htm