БЪЛГАРИЯ‎ > ‎

Сайт, неправомерно излъчвал телевизионни сериали, е спрян при операция на антимафиоти в Бургас и Хасково

публикувано 1.11.2012 г., 23:32 ч. от Матей Жостов   [ актуализирано 1.11.2012 г., 23:35 ч. ]


31.10.2012

Служители на сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” към ГДБОП проведоха операция на територията на Бургас и Хасково за прекратяване незаконното използване на обекти на авторски права. Това е поредната успешна акция, реализирана в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към Министерството на културата.
В хода на акцията е установен собственикът на сайта, чрез който бил предоставян достъп до множество телевизионни сериали, без разрешение от страна на притежателя на правата за разпространение и излъчване. Сериите били препредавани от качени в популярен сайт за хостинг на видеосъдържание клипове. Антимафиотите идентифицирали и един от активните му потребители, който предимно се занимавал с нерегламентираното разпространение на обектите на авторското право.
Поради множеството констатирани нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост, достъпът до сайта http://telenovellastv.alle.bg е преустановен.
По случая е образувано досъдебно производство.